Hjem

Ny "peisestue" - ny intendant - og Tore's kjøttkaker..!

Ny

Den 16. august starter vi igjen. Og hvilken start dette vil bli! Nybygget er nesten ferdig, og den nye peisestuen er klar til bruk. Våre gamle kjøkkengutter har sluttet og vi har fått en ny og spennende intendant - som sammen med Tore vil starte sin karriere med å servere "Tore's kjøttkaker." Kan det bli bedre?

Les mer …

Innredningen er snart ferdig - og de nye kontorene er utleid

Innredningen er snart ferdig - og de nye kontorene er utleid

Innredningskomiteen har stått på siden de slapp til. De er ikke helt ferdige, men allerede nå kan man få et godt inntrykk av hva som venter i de nye lokalene våre når høstsesongen starter. Se bildene her. Samtidig har styret klart å leie ut de nye kontorene våre - både i første og i tredje etasje. Vel blåst..!

Les mer …

Etter 8 lange måneder er tilbygget nå ferdig utvendig

Etter 8 lange måneder er tilbygget nå ferdig utvendig

Endelig... Etter lang tid står tilbygget vårt ferdig, men uten balkonger. Det gjenstår en del innvendig.Den nye nødutgangen, baktrappen, skal brannsikres, Ny bar skal bygges, peisestuen skal møbleres og veggene skal dekoreres. Men nå er det i alle fall såpass ferdig at dette arbeidet endelig kan påbegynnes.

Les mer …

En tur som gikk helt ut i det blå…

En tur som gikk helt ut i det blå…

Vårens siste møte, før vi stenger for sommeren, er en tur ut i det blå. Altså en utflukt som ingen av de påmeldte deltakerne vet hvor går hen, hva som skal skje, hvor lenge den varer og hva slags antrekk som måtte passe. Til tross for alle disse ukjente elementene var det 24 mann som hadde meldt seg på og sto forventningsfu...

Les mer …

Vil du være med på å starte: TC-Golfgruppe?

Vil du være med på å starte: TC-Golfgruppe?

En invitasjon til golfinteresserte medlemmer av Travellers' Club . Styret har i den senere tid satt igang tiltak for å utvikle Cluben i flere rettninger, se nærmere på medlemmenes interesser og se om vi kan komme med tilbud til kameratskap - også utenfor Clubens fire vegger. Noen vil starte opp Bridge-gru...

Les mer …

Nicolai Prytz – Foredrag om grønn globalisering

Nicolai Prytz – Foredrag om grønn globalisering

Det var sønnen til visetrampsjefen vår som inntok podiet denne kvelden, og han hadde i forbindelse med sin tid i utenrikstjenesten vært med på de internasjonale klimaforhandlingene. Tokyo, København og Paris har vært åsteder for fremforhandling av globale avtaler hvor «alle» er med for å: «Make the world great again...»

Les mer …

Ekstraordinær Generalforsamling avviklet uten liv og røre.

Ekstraordinær Generalforsamling avviklet uten liv og røre.

Klokken 19.00 - onsdag den 7. juni møtte 35 trampbrødre opp og ni fullmakter var innlevert. Dermed var det 44 som skulle stemme over det nyoppsatte budsjettet for 2017, og om vi skulle fortsette strategiarbeidet som var kommet så godt i gang i 2016. Begge saker ble uten innvendinger enstemmig godkjent.

Les mer …

Foredrag om Trygve Lie - av Edvard Hambro

Foredrag om Trygve Lie - av Edvard Hambro

En av de siste Clubkveldene før sommeren, i lokaler som bar sterkt preg av å være i en byggeperiode, var vårt medlem Edvard Hambro klar til å fortelle oss litt om den farløse fattiggutten fra Kristianias østkant som tross alle odds jobbet seg opp til å bli verdens øverste tillitsmann.

Les mer …

Bli med på tur: UT I DET BLÅ...! - DU MÅ MELDE DEG PÅ NÅ...!

Bli med på tur: UT I DET BLÅ...! - DU MÅ MELDE DEG PÅ NÅ...!

Kjære Trampbrødre. Sesongens siste og spennende arrangement står for tur: «Ut i Det Blå»  - og nå er tiden for å melde seg på! Den store dagen er onsdag den 21. juni, og det blir avreise fra Cluben klokken 14.00 - presis. Det blir ingen lang reise og heller ingen fysisk krevende spaserturer...

Les mer …

17. mai-feiring i Cluben: Fullt hus og topp stemning!

17. mai-feiring i Cluben: Fullt hus og topp stemning!

Tradisjonen tro var det åpent hus for medlemmer og nærmeste familie fra klokken 12.00 til 14.00 med vaiende flagg, lett servering, dagens tale og kongens skål. Og folk møtte opp mannsterke. Man skulle tro at det ville være vanskelig å pynte lokalene til fest når hele gulvet er borte i garderoben og resten av gangen er en by...

Les mer …
MORE:

 

Josefine-til-WEBTravellers' Club er en klubb for menn som har reist mye rundt i verden på egen hånd, og underveis har tilegnet seg kunnskap om andre folkeslag og kulturer. Stiftelsesåret er 1928.

Cluben er et forum hvor med-lemmene kan dele sine reise-opplevelser, forsvare sine meninger og møte hjertelag og vennskap hos menn av like sinn. Medlemmene møtes hver onsdag i klubbhuset ’Josefine’ til en god middag, foredrag, eller bare kameratslig samvær. ’Josefine’ er Tramp- brødrenes eiendom og ligger evig ung og skjønn i Josefinegaten 26 i Oslo, et fredet sted for eventyrere, globetrotters and tramps.

For å bli medlem må man blant annet ha reist verden på egen hånd, vanligvis i en periode på minst 3 år. Han må være en omgjengelig fyr og må anbefales av to faddere som kjenner ham tilstrekkelig til å gå god for ham som en ”Clubable person”. Det at Travellers’ Club er en forening eksklusivt for menn er ingen diskriminering av kvinnen, men en over 80 år gammel tradisjon vi akter å videreføre. Vi ønsket at også kvinner skulle ha et tilsvarende forum, og var derfor i 1998 behjelpelig med å stifte en tilsvarende klubb for kvinner, the Women Travellers’ Club, i Oslo.

...........

Welcome to the Travellers’ Club website.

forside3The Travellers’ Club of Norway is a private gentlemen’s club established in 1928. 

A gathering place for globetrotters who has travelled the world on their own, and through their curiosity have acquired knowledge of foreign cultures and people.

Traveller’s Club is a forum where the members share their stories and experiences, discuss - and enjoy friendship with men of similar character. Men who share the passion for travelling and adventure. We meet weekly in our own club house “Josefine” located in the centre of Oslo, taking pleasure in an interesting lecture, a good discussion and a grand dinner.

To become a member of the Travellers’ Club one should, among other virtues, satisfy the following criteria; Be a man who has travelled the world, preferably outside the beaten path, and has lived abroad for a periode of at least three years. He should be a likeable fellow and posses the qualities of a “clubable” person. He must be recommended by two members of the club.

The fact that we are a strictly male-members-only club is not meant to be discriminating of females, but purely a more than 80-year long tradition that we intend to continue. For women to enjoy the same forum as we do, the Travellers’ Club where in 1998 instrumental in establishing a Norwegian Women Travellers’ Club .

We apologise that our website only is available in Norwegian. Given time and opportunity, we hope to present it in English in the future.


Vi takker våre annonsører og sponsorer

JA slide show

Kloke ord


Den viktigste livsvisdom må vi oppdage med våre egne øyne.
Vi er alle oppdagelsesreisende i livet, hvilken vei vi så enn følger.
(Fridjof Nansen) 
 
In my experience, it is rarer to find a really happy person in a circle of millionaires than among vagabonds, and tramps.
(Thor Heyerdahl)

Seier venter den som har alt i orden. - Hell kaller man det. Nederlag er en absolutt følge for den som har forsømt å ta de nødvendige forholdsregler i tide. - Uhell kalles det. (Roald Amundsen)


I am prepared to go anywhere, provided it be forward.
(David Livingstone)

Jeg kom til verden på det nøyaktig riktige tidspunkt.
(Helge Ingstad)

By prevailing over all obstacles and distractions, one may unfailingly arrive at his chosen goal or destination.                   (Christopher Columbus)

Difficulties are just things to overcome, after all.
(Ernest Shackleton)

En person som aldri har gjort noe feil, har aldri prøvet noe nytt.
(Albert Einstein)


Et liv uten meningsutveksling er uverdig for mennesket.
(Sokrates)

Livet er en drøm, som de aller færreste gir seg tid til å drømme. (Nils Kjær)

Samd er venskap, når seia ein kan
den andre all sin hug. Vinglut vera
er verst av alt, all-rosar er ikkje ven. (Håvamål)

Seneste artikler

Mest lest

Tramp-vandrer.jpg