Tilbake til forsiden, trykk her
TRAVELLERS’ CLUB
(Tramplaget)
Oslo, Norway  

Startside
Møteprogram
 Tidligere programmer    
TrampOnline
 
Eventyr og Historier
 Faste arrangementer
 Skrivende trampbrødre
Klubbhistorikk
 Josefine klubbens hjem  
Klubbsaker
 
Klubbens Ledelse
 Medlemmer
 Medlemmenes 10 bud
 Oppslagstavle 
 Biblioteket
Klubbreiser
Club-Shop
Innhold
Søkeside
Linker og tidl. artikler 

Foredragsholdere

Hilsener fra hele verden

Nordic Travellers Clubs
Other Clubs

--------
English

Adresse: Josefinesgate 26,
0351 Oslo,
Norway
Tlf:  +(47)22 60 16 25

Epost til Klubben:

Trampsjef Carl Emil Petersen jr
Mob.: +47 91603343, 
carlemil(at)mellemnes.no

Web Redaktør:
Alf G. Andersen 

a-gander(at)online.no 

Web Master:
Gunnar Sjøwall jr.
gunnar(at)sjowall.no

Erstatt (at) med @ hvis dere ønsker å sende mail. 
Tramp nedlastings plass
Tramp, des. 2008 Last ned 
Tramp, nov. 2008 Last ned 
Tramp, des. 2007 Last ned

 

 

Eventyr og Historier

Sør-Amerikansk trampliv  
ERLING BRUNBORG: Tramp nr. 723

1. Flåteseilas gjennom jungelen
Madre de Dios er et stille og bortglemt hjørne av den peruanske republikk. Madre de Dios -navnet bærer med seg lukten av råtnende jungelbunn...

Medlemmenes opplevelser...

Den komplette samling av historier fra boken "Nordmenn på eventyr", finnes nå tilgjengelig på nettet. Historier som ga grunnlaget for deres engasjement i klubben. Under finner dere noen av historiene som ble utgitt i klubbens regi i 1967. I bokkomiteen den gang satt Kjell Kristophersen, J. Falch Andersen, Herlof Harstad, Amund Lorange og Reidar Mossige. Illustrasjoner av Gunnar Bratlie. Takk til Ernst G. Mortensen Forlag.

Artikler:
Konge for en dag
Hos Chokoindianerene i Darien
En selsom Opplevelse
Forlis på australiakysten
Harde halser - lusne hyrer
Geriljasoldat på Fillipinene
Japansk Krigsfangeskap
Skibbrudd ved Norfolk
Devil Tony og Kannibalene
Å jul med din glede - i I.R.O
Pyjamasen og andre gamle historier
Walcheren guttas jul i 1944
De siste kamper mot indianerne
En natt mellom gjenferd og likkister
Galapagos - eventyret
Løver, gull og krokodiller
Lou-Lou
Sør-Amerikansk Trampliv
Camino Malo, amigo
På Sydpolen
Vandringsmenn
Hos Choco-indianerne i Darien
PER HØST: Tramp nr.696.  
Gradvis gikk mangrovesumpene over i tørt land, og vegetasjonen forandret karakter. Snart var elven blitt ganske smal breddene høye og bratte på begge sider. Pilegress og villbanan vokste tett på skråningene, lenger oppe palmer og løye jungeltrær.

Japansk Krigsfangeskap  
BRYNJOLV BAARDSON : Tramp nr. 782

Da jeg tørnet inn om kvelden 7. desember 1941, hadde jeg en uforklarlig følelse av at et eller annet kom til å hende. Vi var gått fra Singapore den 4. desember, men var blitt oppholdt på Mui i Nord-Borneo hvor vi også bunkret.

En selsom opplevelse
SIGURD BRECK: Tramp nr. 556.    
I det østlige Bolivia ble der for endel år siden
gitt konsesjon over et område på 40 millioner ha til et engelsk konsortium.

Forlis på Australia-kysten  
ARNT GJESTVANG:Tramp nr. 514.
  Allerede i begynnelsen av 1900-årene hadde nordmenn drevet hvalfangt utenfor kysten av West Australia. Landstasjoner var bygd på to steder, i nordvest ved Point Cloates og i syd ved Albany. Disse ble drevet i flere år...

Harde halser og lusne hyrer  
ST. w. STEPHENSEN:
Tramp nr. 715.
Begge mine bestefedre var skippere under de hvite seil. I mitt hjem gikk det daglige snakk om sjø og skuter. Selv kom jeg ut på seilskuteskip i 1902 og holdt det gående ...

Fra Grini 12995 til Sachsenhausen 76299   

av Carl Emil Petersen d.y.  Carl Emil endte som 17 åring i tysk konsentrasjonsleir - som yngste norske KZ fange...  Men han kom tilbake, riktignok sterkt syk av tuberkulose, men han kjempet, - og vant.. Igjen!

 

Skibbruddet ved Norfolk Island  
THORSTEIN SCHYBERG Tramp nr. 600. 
Det så ut til å være slutten på Ho-Ho's jordomseiling da den ble hugget til vrak i brenningen mot Norfolk- øyas strand. Det ligger ikke så liten porsjon utfartstrang i oss nord- menn. Måten og midlene til å få utløsning for denne trang har vært mange og forskjellige.

Å jul med din glede -i I.R.O.
FREDRIK FINCKENHAGEN, Tramp nr. 623.  Det var utpå høsten 1948. jeg tjenstgjorde som eskorteoffiser i I.R.O., den internasjonale flyktningorganisasjon ombord i M!S « Wooster Victory» et troppetransportskip som organisasjonen hadde chartret, og vi hadde vært i Melbourne med 900 flyktninger fra Europa. Båten hadde italiensk besetning.

Konge for en dag
JENS FINCKENHAGEN Tramp nr. 595
Grenada er den sørligste av De små Antiller i Vestindia. Jeg kom dit ned som nittenåring i 1925 og likte meg så godt at jeg ble der i tre år. Og som ung mann hadde jeg mange eventyr på denne paradisøya. Det er et par opplevelser fra min første tid dernede, jeg her skal fortelle om. Vi var vel ikke

Devil Tony og Kannibalene
Publisert: Første gang 1967,
ERLING H. STØRE:Tramp nr. 546
Det var julen -27. Vi var et helt skips- mannskap som gikk og drog oss i Port Gizo på Saloffionsøyene og ventet på skipsleilighet til Sydney. Båten, hvis besetning vi utgjorde, var nemlig brent helt ned (eller opp -som man tar det), og der gikk vi og hadde ikke annet å foreta oss, enn å smøre oss med tålmodighet. Og det kan jo i lengden bli et litt ensformig... 

Walcheren guttas jul i 1944
KASPAR GUDMUNDSETH: Tramp nr.738
Julen 1944, den siste krigsjul, feiret vel de fleste trampbrødre litt spesielt. Selvom stort sett hele verden fremdeles var i krig, så vi alle tydelig slutten på elendigheten. Men for oss som lå nede på kontinentet og sloss, var det nok enda blodig alvor. 

Galapagos - eventyret
THORALF ØSTMOEN :Tramp nr. 457
Innledning med bakgrunn for Galapagos-feberen i Norge, og beretningen om de tre andre norske Galapagosekspedisjoner i 20-årene.

De siste kamper mot indianerne
Publisert: Første gang 1967,
  ALEX WILSE: Tramp nr. 6. Amerikansk soldatliv i begynnelsen av 1890-årene
Denne artikkelen skrev Wilse for « Tramp», Travellers' Clubs medlemsblad, i 1947. De begivenheter han her beretter om skjedde således for bortimot 80 år siden.

På Sydpolen
HERLOF HARSTAD:Tramp nr. 821.
 
Vi var blitt liggende værfast i McMurdo -Antarktis' hovedstad -og ventet på klarsignal for flyturen til Syd-polen. Siste uken av november er egentlig på skiftet mellom
En natt mellom gjenferd og likkister  
EDVIN FASTING: Tramp nr. 586

Julen i Shanghai med sine lange middager og annen festing var forbi; og dette med å komme seg i seng flere netter i trekk først ved to-tre-tiden om morgenen hadde gitt meg en vond smak i munnen, så nå tenkte jeg sterkt på å ta meg en jakttur på noen dager for riktig å kunne bli kvitt alt det rusk som hadde samlet seg på hjernen.
Pyjamasen og andre gamle historier  
KRISTEN FRIIS : Tramp nr. 677.
  
I min egenskap av distriktsingeniør ved Finnmarkskontoret for gjenoppbygging av Nord-Troms 1945-1947 kom jeg engang reisende over Narvik til Tromsø med hurtigruten.

Carnina mala, amigas,
elendig vei, venner!

CARL EMIL PETERSEN jr. Tramp nr. 707
«Slutt,» mumlet Kjemikal (det er meg) fornøyd. «Ugjenkallelig slutt.» «Hvaforno slutt?» Bileier nummer to våknet og strøksvettestrømmen inn i luggen hvor den blandet seg med en ukes mexikansk landeveisstøvog rant i grå elver ned bak ørene.

Lou Lou
JOHN KLEPZIG :Tramp nr. 441
Det hendte på Madagaskar i 1948. Utenfor Tammatave lå negerlandsbyen som het TaAGES/TheJeg har alltid vært interessert i å se hvordan de innfødte lever. Derfor ruslet...

Løver, gull og krokodiller
KAARE GULBRANSEN:Tramp nr. 388    
Ved nattetid ute
på sletten i Tanganyika kunne løvebrølene drønne -jeg lå og lyttet til dem og gyste. Ennå hadde jeg ikke kommet på skuddhold av dem, men som alle andre jegere kjente jeg den sugende forventningen...
Carl Emil Petersen:Min største seileropplevelse Under sølvmånen i flyvefiskenes rike har du latt den milde passat puste din skøyte gjennom tropenatten. Pakkisens solglitrende, alltid levende teppe har lekt og rumstert rundt din farkost. Du har seilt under sydkorsets lysende sverd og under nordstjernens høye breddegrader. Hva er din største seileropplevelse?