Tilbake til forsiden, trykk her
TRAVELLERS’ CLUB
(Tramplaget)
Oslo, Norway  

Startside
Møteprogram
 Tidligere programmer    
TrampOnline
 
Eventyr og Historier
 Faste arrangementer
 Skrivende trampbrødre
Klubbhistorikk
 Josefine klubbens hjem  
Klubbsaker
 
Klubbens Ledelse
 Medlemmer
 Medlemmenes 10 bud
 Oppslagstavle 
 Biblioteket
Klubbreiser
Club-Shop
Innhold
Søkeside
Linker og tidl. artikler 

Foredragsholdere

Hilsener fra hele verden

Nordic Travellers Clubs
Other Clubs

--------
English

Adresse: Josefinesgate 26,
0351 Oslo,
Norway
Tlf:  +(47)22 60 16 25

Epost til Klubben:

Trampsjef Carl Emil Petersen jr
Mob.: +47 91603343, 
carlemil(at)mellemnes.no

Web Redaktør:
Alf G. Andersen 

a-gander(at)online.no 

Web Master:
Gunnar Sjøwall jr.
gunnar(at)sjowall.no

Erstatt (at) med @ hvis dere ønsker å sende mail. 
Tramp nedlastings plass
Tramp, des. 2008 Last ned 
Tramp, nov. 2008 Last ned 
Tramp, des. 2007 Last ned

 

 

Josefine
Klubbens hjem

Travellers' Club eier gården i Josefines gate 26. Gården blir av medlemmene kalt "Josefine". 

Aldri har vel noen kvinne blitt elsket høyere og mer lidenskapelig enn Josefine i Homansbyen. Hvem Josefine er? Hun er tampbrødrenes eiendom og ligger evig ung og skjønn i Josefinegaten 26, et fredet hus for eventyrere og tramps. Hvor gammel er så Josefine? Gården ble bygget 1879 og er pr. år 2000 - 121 år gammel. Hennes far var arkitekt Christian Linthoe. 

Travellers' Club eier gården i Josefines gate 26. Gården blir av medlemmene kalt "Josefine".

I 1952 kjøpte trampbrødrene Josefine til Travellers' Club, og prisen var under 100.000 kroner. Hvilket røverkjøp for den evigunge Josefine. Homansbyen har fått et kulturtempel. Josefine hører med til kultureliten - hun har sjarme, stil og indre skjønnhet. De som har lært henne å kjenne, enten det er trampbrødre eller gjester fra inn- og utland finner seg alltid godt til rette i vår Club. Travellers' Club har den største private etnografiske samling i Norge.

Trampbrødrene stortrives hos Josefine - og det forstår en best ved et besøk i klubben, som betegnes som unik av alle som har vært der. Her finnes et eget kortrom, bibliotek, storsal og et godt og moderne kjøkken. En intendant sørger for forpleining. Klubben fører en tilværelse som helt og holdent bygger på medlemmenes egenaktivitet. Vi har stadig besøkt av kjente foredragsholdere og vandringsmenn som setter pris på dette særegne og unike miljø, enten det var Kong Olav, gullgraveren fra Alaska eller Thor Heyerdahl.

Hos Josefine beretter medlemmene om mange dramatiske opplevelser i den vide verden, enten det er Rundø's verdensomseiling og dramatiske kamp med pakkisen i arktis, besøket hos hodejegere på Borneo eller skøytetrafikken over Nordsjøen i siste verdenskrig. Når en trampbror vender hjem fra sin utlandsferd, blir han tatt godt vare på av Josefine og treffer venner. Benket til bordene under samlingene blir det lyttet til det siste trampeventyr og medlemmene blir beriket med nye beretninger. Utenbys medlemmer dukker opp på sin Oslotur og forteller om sitt lokalmiljø. Når noen reiser ut, får de gode råd og adresser til kjente der de reiser. 

Travellers' Club er en klubb for menn. Dette er ingen diskriminering av kvinnen, men en gammel tradisjon. Kvinner har adgang sammen med medlemmene når det arrangeres danseaften og andre arrangementer og da er det fullt hus - for alle vil gjerne oppleve Josefine. I klubben er alle dus og kamerater, og oppvartningen går på tur. En gang blir du oppvartet ved bordet av en lege, en annen gang er det sjømannens tur. De enkelte medlemmene fører frispråk med hverandre. Her stikkes ikke meninger under stolen, men det synges ut når en har noe på hjertet. Den som trenger det, får sitt pass åpenhjertig og realt påskrevet. Her plukkes unoter av en, og kanter slipes av hvis det er nødvendig. På den andre siden er det høyt under taket og vidt utsyn. En spade blir en spade og småskåret pirk lukes vekk. Josefine er et forum hvor du kan pleie ditt vidd, forsvare dine meninger og møte hjertelag, solidaritet og hjelpsomhet.

Her møtes konsulen som nyter sitt otium etter år i utlandet, sjømannen som er gått i land, eller han som engang var sjåfør hos Barbara Hutton. Her finner du han som lager de fineste skutemodeller, han som samler på antikke biler, han som red 17.000 km på hesteryggen fra Stillehavet til Atlanteren eller han som deltok i internasjonale flyrace og plukket opp antikke vaser i Middelhavet. Her sitter Oslofolk og Bergensere og diskuterer hvilken by som har de beste kulturtradisjoner, og Arendalitter og Kristiansandere som diskuterer hvilket by er sørlandets perle. Overalt hvor trampgutter er forsamlet, hersker det samhold og kameratskap.

Verden den vide er trampens hjem!

Flere relevente linker til Homansbyen og Josefinesgate 26 finnes på linkene under.

Flere Linker Dato
Mer om Josefinesgate 26 08.01.2003
Mer om homansbyens historie 08.01.2003
Mer om hus i nabolaget 08.01.2003
Mer om Homansbyens histore fra sporveismuseet 08.01.2003